Legume marinate la grătar

​​​​​​

Ce masă este mai mult de vară decât o tigaie cu legume la grătar? Cu puțin ulei de măsline, usturoi, ierburi și un strop de lămâie, aceste legume murate sunt completarea perfectă pentru orice masă.

 

Timp de pregatire:
10 minute

 

Timp de pregatire:
20-25 minute

 

 

Porții:
4-6

 

Gatiti cu:
Bol din fontă Hosse

 

 

Produse:

 

Legume:

  • 1 cap de ceapa rosie;
  • 1 ardei rosu;
  • 1 ardei galben;
  • 1 dovlecel;
  • 1 cap de broccoli, taiat bucati;

 

 

Marinada:

  • ⅓ cană de suc de lămâie;
  • ¼ cană ulei de măsline;
  • 1 lingura de otet de mere;
  • 4 catei de usturoi, tocati;
  • 2 linguri de rozmarin uscat;
  • ½ linguriță de sare;
  • ¼ linguriță fulgi de ardei roșu (opțional)
  • se ornează cu felii de lămâie

 

Mod de preparare:


  1. Combinați ingredientele pentru marinată într-o pungă de plastic resigilabilă.
  2. Tăiați legumele în bucăți de 3 cm.
  3. Adăugați legumele în marinadă și agitați bine. Se da la frigider pentru 30 de minute.
  4. Încinge grătarul la foc mediu-mare timp de 10 minute cu capacul închis. Adăugați grătarul și apropiați-l la căldură timp de 5 minute.
  5. Dupa ce preincalziti gratarul/gratarul adaugati legumele marinate. Gatiti usor timp de 5 minute. Amestecați legumele și continuați să gătiți până când ajung la nivelul dorit de fierbere.
  6. Se ia de pe foc si se stoarce lamaie peste legume. Se presară cu sare și se servește.