Legume marinate la grătar
10 mar.

0 Comentariu(e)
158 Văzut
Legume marinate la grătar
Ce masă este mai mult de vară decât o tigaie cu legume la grătar? Cu puțin ulei de măsline, usturoi, ierburi și un strop de lămâie, aceste legume murate sunt completarea perfectă pentru orice masă.
Timp de pregatire:
10 minute
Timp de pregatire:
20-25 minute
Porții:
4-6
Gatiti cu:
Bol din fontă Hosse
Produse:
Legume:
- 1 cap de ceapa rosie;
- 1 ardei rosu;
- 1 ardei galben;
- 1 dovlecel;
- 1 cap de broccoli, taiat bucati;
Marinada:
- ⅓ cană de suc de lămâie;
- ¼ cană ulei de măsline;
- 1 lingura de otet de mere;
- 4 catei de usturoi, tocati;
- 2 linguri de rozmarin uscat;
- ½ linguriță de sare;
- ¼ linguriță fulgi de ardei roșu (opțional)
- se ornează cu felii de lămâie
Mod de preparare:
- Combinați ingredientele pentru marinată într-o pungă de plastic resigilabilă.
- Tăiați legumele în bucăți de 3 cm.
- Adăugați legumele în marinadă și agitați bine. Se da la frigider pentru 30 de minute.
- Încinge grătarul la foc mediu-mare timp de 10 minute cu capacul închis. Adăugați grătarul și apropiați-l la căldură timp de 5 minute.
- Dupa ce preincalziti gratarul/gratarul adaugati legumele marinate. Gatiti usor timp de 5 minute. Amestecați legumele și continuați să gătiți până când ajung la nivelul dorit de fierbere.
- Se ia de pe foc si se stoarce lamaie peste legume. Se presară cu sare și se servește.